-->

Elakkan Disebabkan Oleh Pembiakan, Tips Perkongsian Wanita Dan Cara Bersihkan Milk Susu Susu

Setiap ibu bapa yang mempunyai anak yang menggunakan botol harus menekankan isu kebersihan botol untuk mengelakkan kuman dan sebagainya.

Kebersihan botol susu harus dikekalkan dan ditekankan sebanyak mungkin untuk mencegah penyakit yang tidak diingini, lebih banyak orang muda yang lebih terdedah kepada kuman daripada orang dewasa.

Alternatif dan tip bagaimana untuk membersihkan sebotol susu yang boleh digunakan ibu bapa hari ini. Biasanya, penggunaan botol susu yang mudah didapati di pasar raya adalah langkah utama yang dipilih oleh ibu bapa.

Elakkan Disebabkan Oleh Pembiakan, Tips Perkongsian Wanita Dan Cara Bersihkan Milk Susu Susu


Walau bagaimanapun, ia tidak sesak jika kita tahu bahawa sebotol pembersih botol susu juga perlu dibersihkan walaupun botol itu bersih tetapi kotoran pada berus akan menjadi batang pembiakan bakteria.

Seorang wanita yang dikenali sebagai tip saham dan kaedah Yatie Eimra untuk membersihkan susu yang jarang diketahui oleh sesiapa.

Mari kita baca manfaat berguna ini.

Elakkan Disebabkan Oleh Pembiakan, Tips Perkongsian Wanita Dan Cara Bersihkan Milk Susu Susu

Baru-baru ini, saya mempunyai peluang untuk menyertai forum pencipta. Nama Dah adalah mak mak, beberapa tip dan cadangan untuk kanak-kanak. Salah satu ahli melemparkan botol berus botol susu.

Malah, saya juga terkejut juga pada banyak ahli yang, lebih daripada separuh tidak pernah dan tidak tahu berus botol susu untuk membersihkan kanak-kanak itu. Sesetengah kanak-kanak tidak pernah mempunyai 2-3 mencuci berus dan botol boleh dicantumkan pada berus sekali pakai untuk menyikat kanak-kanak mengapa membeli jenama botol yang mahal dan masih dalam keadaan baik.

Selain botol dan bahagian (puting, cincin, dan lain-lain), berus botol tidak perlu dibersihkan, terutama jenis berus botol bertekstur. Keseluruhan dulang buangan dan kerak susu akan dilampirkan ke bahagian bawah berus dan span jika tidak dibasuh dengan teliti. Kekotoran akan menjadi sumber pembiakan bakteria untuk masa yang lama. Ia sudah berus botol yang digunakan untuk membasuh botol kanak-kanak hari². Bagaimanakah saya meletakkan anak dengan botol cuci bersih, jika berus yang digunakan tidak bersih.

Selalunya, bolehkah saya menukar berus botol apabila ia pecah? Jenis herpes zoster, yang biasanya berubah apabila sponges telah rosak / dibuang. Untuk jenama dan berus berkualiti tinggi, ia boleh bertahan lebih lama. Wang bukan masalah, tetapi ini adalah pembersihan botol berus .. mahal atau murah, kedua²nya perlu dibersihkan supaya selamat digunakan untuk membasuh botol susu kanak-kanak ..

Lebih daripada berus botol mudah, berus puting kecil, berus jerami, berus khas (dengan muncung injap, dan lain-lain) dan memberus gigi anak anda juga perlu dibersihkan sekali seminggu sekurang²nya.

Saya menggunakan 2 berus untuk botol, satu untuk kegunaan harian di rumah dan 1 lagi hanya untuk perjalanan. Berus botol perjalanan dan berus jerami (jarang digunakan) Bersihkan apabila perlu (kemudian selesaikan menggunakannya dan sebelum menyimpannya). Walaupun mereka dibersihkan, berus botol akan dipertukarkan apabila tiba masanya. Saya menggunakan botol berus jenis berterusan dan menukar berus baru apabila berus mengembang.

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • Air panas menggelegak
  • Sedikit sabun pencuci botol
  • Cuka* (optional)
  • Bekas untuk merendam berus
  • Berus gigi baru (saya gunakan berus gigi murah² yang dibeli khas untuk bersihkan berus botol sahaja)

Bagaimana untuk membersihkan berus botol (termasuk sikat gigi)


1. Masukkan buih air panas ke dalam bekas yang sesuai. (pastikan berus sepenuhnya tenggelam)

Elakkan Disebabkan Oleh Pembiakan, Tips Perkongsian Wanita Dan Cara Bersihkan Milk Susu Susu

2. Tambahkan sedikit cuka. (saya gunakan 1 bahagian cuka & 5 bahagian air)

3. Masukkan sedikit sabun pencuci botol.


4. Gunakan berus botol untuk kacau larutan tadi. Biarkan berus terendam sepenuhnya 5-10 minit.

5. Gunakan berus gigi yang baru, gosok dibahagian pangkal & dicelah² berus untuk tanggalkan kekotoran & segala mendapan.


Elakkan Disebabkan Oleh Pembiakan, Tips Perkongsian Wanita Dan Cara Bersihkan Milk Susu Susu

6. Basuh bersih & keringkan.

Nota penting**

*Cuka bukan sahaja bertindak memudahkan kotoran tertanggal tapi juga boleh membasmi kuman

*Jika tiada cuka, boleh juga bersihkan berus botol gunakan air panas & pencuci botol sahaja

*Disarankan guna larutan cuka ni sekurang²nya sebulan sekali atau bagi mak² yang pertama kali bersihkan berus.

* Para el cepillo de dientes de mi hijo, lo remojo por separado. No solo el cepillo de dientes de un niño, sino también cepillos de dientes para adultos (el cepillo de dientes debe cambiarse 3 meses)


NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post

Composure

 

Delivered by FeedBurner

-->