-->

Berpantang Maut Sebelum Ajal! tiga Mangsa Hampir Maut jalan mendap di Laluan Utama Jemaluang-mersing

Seorang lelaki terselamat selepas kereta dipandunya terjatuh ke dalam gaung akibat tanah runtuh di Kilometer 16 Jalan Jemaluang-Mersing, di sini, awal pagi tadi.Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 pagi tadi, Swee Ah Peng, 60, yang memandu Honda CRV, Rumah sakit ringan dan dibawa ke Rumah Sakit Mersing untuk pemeriksaan lanjut.Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing, mengatakan suka menerima panggilan dari orang awam pada jam 2.30 pagi mengenai kejadian tanah runtuh dan mendap di laluan berkenaan."Laluan ini tidak selamat untuk dilalui oleh mana-mana kenderaan ringan atau berat dan ditutup."Pengguna jalan raya yang mahu ke Johor Bahru atau Mersing, boleh menggunakan jalan alternatifnyaitu Jalan Nitar-Jemaluang," katanya dalam satu gambar, di sini, hari ini.Sementara itu, Jabatan Kerja Raya (JKR) Mersing dalam satu laporan menyebut, kawasan cerun yang runtuh adalah sepanjang 70 meter dan berketinggian 15 meter.


Berpantang Maut Sebelum Ajal! tiga Mangsa Hampir Maut jalan mendap di Laluan Utama Jemaluang-mersing"Jalan ditutup untuk semua kenderaan. Orang ramai boleh menggunakan jalan alternatifnya Jalan Jemaluang-Jalan Nitar Utama-Jalan Pengkalan Batu."Papan tanda amaran sudah dipasang di lokasi kejadian dan pasukan tubuh sentiasa di tapak runtuhan," katanya walau bagaimana, nasib meneyebelahi mereka karena ketiga-tiga mangsa hanya mengalami kecederaan ringan dan dilaporkan berada dalam keadaan stabil. Namun begitu, difahamkan hanya Swee yang dibawa kehospital manakala dua lagi mangsa telah meneruskan perjalanan mereka ke lapangan terbang Antarabangsa Senai.

Ketua polis daerah Mersing, Superintendan Cril Edward nuing berkata mereka telah menerima panggilana kecemasan pada 2.30 pagi dari pada orang awam menyatakan kejadian tanah runtuh telah berlaku ditempat kejadian."Mangsa bersama penumpang tidak mengalami kecederaan serius dan Swee telah dirujuk ke hospital Mersing bagi pemeriksaan lanjut." 

Sementara itu, laluan tersebut telah ditutup karena kini tidak selamat untuk dilakui oleh mana-mana kendaraan ringan mahupun berat. Oleh itu , pengguna boleh menggunakan lakukan alternatif melalui jalan Nitar-jemaluang untuk ke Johor bahru mahupun Mersing.


Berpantang Maut Sebelum Ajal! tiga Mangsa Hampir Maut jalan mendap di Laluan Utama Jemaluang-mersingdilaporkan JKR Mersing telah mengeluarkan kenyataan berkata kerja-kerja pemasangan tanda amaran telah dilakukan dilokasi kejadian bagi mengelakkan pengguna dari pada menggunkan jalan tersebut.

"pasukan bertindak juga sentiasa memantau keadaan ditapak dan pengguna jalan raya dinasihatkan agar memandu mengikuti laluan alternatif dan berhati-hati."

NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post

Composure

 

Delivered by FeedBurner

-->