-->

Anak Maut Akibat Rempuh Tol Batu Tiga, Bapa Sangka PAnggilan yang diterima adalah Prank

Kalau sudah ditentukan Tuhan. tidak ada perkara yang boleh dari pada ketentuanya. hal ini termasuklah berkaitan jodoh dan ajal maut yang menghambat kehidupan manusia. sebagai seorang yang beragama islam serta percaya kepada qada dan qadar, kita harus menerima takdirnya dengan hati yang terbuka.

Namun, hati bapa mana yang tidak sedih kalau tiba-tiba mendapat panggilan yang menyatakan anaknya sudah tiada. menurut NST, Norsyam Jailani telah menerima panggilana dari pada seseorang yang bersuara tenang menyatakan anak perempuannya telah terkorban dalam satu kemalangan jalan raya.pada ketika itu, Norhisyam hanya menyangka ia adalah panggilan palsu atau prank call yang sengaja ingin mengenakannya. namun semuanya berubah apabila pemanggil tersebut yang merupakan seorang anggota polisi menjelaskan cerita sebenar kepada lelaku berusia 74 tahun itu mengenai anaknya,

Norsya Baniah Norshyam yang berusia 20 tahun telah meninggal dunia akhibat kemalangan di Tol Baru tiga awal pagi semalam (15 januari) selepas kereta Perodua kancil yang dinaikinya merempuh tembok Plaza tol tersebut sekita jam 6:36 pagi.Ketika kemalangan tersebut berlaku, Norsya'Baniah bersama dua rakanya, Muhammad Azki dahlan Jamit, 21 yang juga meninggal dalam kemalangan dan abang Azki dahlan jamit, 23 yang mengalami kecederaan.


"saya pada mulanya menyangka ia adalah panggilan palsu (Prank Call) tapi selepas anggota polisi itu menjelaskan hal tersebut kepada saya, barulah saya sedar apa sebenernya yang terjadi" kata NOrhisyam yang bergegas ke Hospotal shah alam sebaik menerima berita.

Jauh disudut hati Norshisyam dia masih berharap berita yang diterima itu adalah palsu semata-mata. Namun begitu, jantungnya bagaikan direntap apabila melihat jasad anaknya terkulai di hospital selepas disahkan meninggal dunia akibat kemalangan tersebut.

Norsya Baniah difahamkan merupakan pelajar Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alam (PSA) yang pada ketika itu dalam perjalanan dari arah Kuala lumpur menuju ke klang untuk menghadiri kuliah pagi. kali terkahir Norhisyam bertemu dengan anaknya ialah ketika di menghantar gadis tersbut di stesen komuter di seremban, Negri sembilan pada jam 4 petang kemarin.


manakala isteri Norhisyam, Sohaini Md Sari,45, berkata keluarga mereka baru saja pulang dari pada bercuti hujung minggu di Air terju Jeramtoi,Jelebu.Mayat kedua-dua mangsa telah dihantar ke Hospital Shah Alam (HSA) untuk dibedah siasat dari Jenazah Norsyah baniah akan dikebumkan di tanah perkuburan islam Kampung Teluk, Port Dickson.

Dalam pada itu, ketua polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat berkata pihak polis akan mengkasi rekaman CCTV di kawasan kejadian dan saksi kejadian sedang dicari untuk membantu siasatan. Kas ini bakal disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan ini. Takziah dan Al-fatihan..

NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post

Composure

 

Delivered by FeedBurner

-->